Artykuł Cię zaciekawił? Dowiedziałeś się czegoś więcej? Koniecznie zostaw komentarz! Skomentuj jako pierwszy i podziel się swoimi wrażeniami. Napisz, jak oceniasz nasz artykuł i zostaw opinię. Weź udział w dyskusji. Masz wątpliwości i chcesz dowiedzieć więcej na temat poruszanego zagadnienia? Daj znać, o czym jeszcze chciałbyś przeczytać. Dziękujemy za Twój wkład w budowę bazy komentarzy. Zachęcamy do zapoznania się z pozostałymi artykułami i komentarzami innych użytkowników.
Stoły gastronomiczne z półkami i szafkami jako miejsce na dodatkową przestrzeń magazynową
Dobrze zaplanowane zaplecze gastronomiczne to jeden z kluczy do sukcesu restauracji. Układ i rozstawienie mebli, stołów ze stali nierdzewnych są wyznaczone – zazwyczaj – przez projekt technologiczny. Coraz więcej technologów i architektów poleca inwestycję w charakterystyczne stoły gastronomiczne z szafkami i półkami. Ich obecność jest gwarancją uzyskania dodatkowego miejsca na przestrzeń magazynową – czegoś niezbędnego w każdej restauracyjnej kuchni.
Jak wyglądają stoły gastronomiczne do zaplecza restauracji?
Stoły dla gastronomii to charakterystyczne meble ze stali nierdzewnej. Wykorzystanie owego tworzywa nie bierze się znikąd – cechuje się wyjątkowymi właściwościami. Stalowe stoły są bardzo trwałe, odporne na uszkodzenia mechaniczne, czyste, sterylne i higieniczne. Blaty robocze ze stali nierdzewnej można czyścić pod bieżącą wodą, wieloma środkami chemicznymi. Taki solidny stół to inwestycja na lata – to szczególnie ważne w dobrze prosperującym lokalu gastronomicznym, który nie może sobie pozwolić na częste remonty.
Firma Komat jest ceniony producentem mebli i urządzeń ze stali nierdzewnej dla gastronomii. Przedsiębiorstwo istnieje na rynku polskim od lat 90. ubiegłego wieku. Oferowane przez nie produkty cechują się trwałością, wytrzymałością, ergonomicznością oraz wysoką estetyką wykonania. Na szczególną uwagę zasługują stalowe stoły gastronomiczne, które zapewniają wygodę, łatwość czyszczenia.
Rodzaje stołów gastronomicznych do restauracji
Meble ze stali nierdzewnej, wykorzystywane w gastronomii, często dysponują dodatkowymi szafkami i półkami. Robocze stoły gastronomiczne z szufladami, półkami i szafkami ułatwiają dostęp do przechowywanych produktów, np. sztućców, przyborów kuchennych, drobnego sprzętu AGD. Na półeczkach można przetrzymywać też artykuły spożywcze, naczynia. Stoły gastronomiczne z półkami i szafkami to idealne rozwiązanie dla restauracyjnych kuchni o mniejszym metrażu – pomagają uzyskać dodatkową przestrzeń magazynową.
Dość popularne są także szafy gastronomiczne z przesuwnymi drzwiami – tutaj można przechowywać mniej widoczne produkty. Taki mebel ze stali nierdzewnej zapewnia większe bezpieczeństwo przetrzymywanym urządzeniom. Kucharze, kelnerzy i inni pracownicy restauracji nie muszą się martwić o wypadnięcie tych przedmiotów.
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana
Dodaj komentarz
Dziękujemy za dodanie komentarza
Po weryfikacji, wpis pojawi się w serwisie.
Błąd - akcja została wstrzymana